2024. július 7., vasárnap

Molnár Virág: Vészhelyzeti forgatókönyv




„…Elég minden napnak a maga baja.” 
(Máté evangéliuma 6,34)     


Halálos kór. Tudjuk melyik betegséget takarja ez a megnevezés. Amikor egy számunkra nagyon kedves baráti házaspár hölgy tagjánál harmadik alkalommal jelentkezett, a betegség előrehaladott stádiumában elkezdtünk készülni az elkerülhetetlenre. Közösen kigondoltunk egy vészhelyzeti forgatókönyvet, melynek az elemei a következők voltak: gyerekekért minél hamarabb elmenni, nálunk aludni, ki mit eszik, a helyzetet megbeszélni. Két kisgyerekkel, közel a negyvenhez, valahol ez megnyugtató volt számukra, és számunkra is, akik csak így tudtunk segíteni.   

Amikor eljött az idő, semmi nem úgy alakult, ahogy korábban „elpróbáltuk”. Annál sokkal jobban történt meg minden. A maga, Istentől rendelt idejében, menetében, a tragédiában megnyugvással, majd egy év múlva az újrakezdés áldott lehetőségével.  

Amikor magamban gyártom a vészhelyzeti forgatókönyveket, Jézus Igéi ott csengenek a fülemben: „elég minden napnak a maga baja.” Elég, hiszen úgysem tudom jobban a jövőt, mint az Atya Isten. Nem is kell tudnom. Mit kell tudni? Azt, hogy a mi Mennyei Atyánk pontosan tudja, hogy mire van szükségünk, és ennek megfelelően vezeti az életünket.  

Ne a vészhelyzeti forgatókönyveinket gyártsuk tehát. Vagy ha már megtörtént az sem baj, mi aggódósok úgyis „elkészítjük” ezeket. Ha már kész, nyugodtan tegyük őket félre, és hagyatkozzunk Atyánkra, aki arra bátorít, hogy a mában dicsérjük Őt, a holnapot pedig bátran hittel tegyük a kezébe. Tegyünk így ma is, hogy az életünk ne vészhelyzeti forgatókönyv, hanem Istenre hagyatkozó, nyugodt, Isten békességében gazdag élet legyen.  

Forrás: Napi Ige és gondolat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése