2023. február 22., szerda

Bobb Gass: Kapcsolatok




„ Útra kelnek-e ketten együtt, ha nem egyeztek meg?” 
(Ámósz 3:3) 

          A jó kapcsolatok felemelnek, segítenek kibontakozni; olyanok, mint a szél a szárnyaid alatt. A rossz kapcsolatok viszont lehúznak; olyanok, mint a lábadhoz láncolt vasgolyó. Íme három irányelv ahhoz, hogy tudd, mely kapcsolatok megfelelők számodra, és melyek nem:  

          1. Ismerd el, ha egy kapcsolat nem működik! Néha le kell írni a veszteségeket. A régi mondás szerint: ha gödörben vagy, hagyd abba az ásást! Fogadd el azt a tényt, hogy néha az erőfeszítéseid nem elegendőek, és hogy nem tudsz mindenkinek segíteni. Az, hogy elengedsz valakit, nem jelenti azt, hogy soha nem változhat javára; csupán azt jelenti: Isten alkalmasabb arra, hogy segítsen neki, mint te.  

          2. Különbség van aközött, hogy segítünk valakinek, vagy cipeljük őt. Ez különösen igaz, ha olyan személlyel van dolgunk, aki mindig hozzánk fordul segítségért, és megpróbál bennünk bűntudatot kelteni, amikor nem vagyunk ott számára. Ne próbálj valakinek az Istene lenni! Ha folyton segítesz, az valójában akadály is lehet: ha a mankójává válsz és engeded, hogy mindig nálad keressen támaszt. Lépj hátra, és hagyd, hogy megtanuljon önállóan járni!  

          3. Ne hagyd, hogy a kritikától való félelmed befolyásolja a józan eszedet! Van egy tény az életben, amellyel meg kell tanulnod együtt élni: nem mindenki lesz elégedett veled! Az igazság fájhat és gyakran elidegenítő lehet, de ettől még igazság. Vannak idők, amikor ki kell mondanod úgy, ahogy van, és el kell viselned a következményeket és a rosszallást. Az egyetlen mód arra, hogy elkerüljük a kritikát, ha mindig azt mondjuk, amit a másik hallani akar, ami egyenlő azzal, mintha hazugságban élnénk egy kapcsolatban.

Forrás Mai Ige - (honlap: maiige.hu )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése