2022. november 20., vasárnap

Hollósi István: Ne félj! Benne bízz!




„ A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” 
(Jn 16,33)  
   
          Nagyon sokan egyfajta tévképzetben élnek, amikor a keresztyén életről van szó. Tévesen ugyanis úgy gondolják, hogy aki követi Jézust, aki hitben jár, imádkozik, templomba jár, akkor annak az élete minden vihartól és nehézségtől mentes lesz. Ők azok a testvéreink, akik sajnos az első nehézségnél, az első próbatételnél feladják a hit útját és Jézus Krisztus követését.  

          Kedves Testvérem! Megváltó Urunk egyszer sem ígérte, hogy övéi földi zarándokútja könnyű és kényelmes lesz. Sőt, egyenesen nehézségeket ígért. Mint például azt, hogy Őt is üldözték, azokat is fogják, akik Őt követik. Őt is gyűlölték, a követőit is fogják. S a mai igénkben is őszintén elmondja Jézus, hogy ezen a világon nyomorúságunk lesz. Azonban azt is elmondja Jézus, hogy ne féljünk, ne ijedjünk meg, és ne hátráljunk meg a nehézségek miatt, hanem bízzunk Benne, mert Ő győzött, és minket is győzelmében részeltet.   

          Ismerjük Jézus példázatát a homokra és a kősziklára épült házról. A vihar azt a házat sem kerülte el, amelyik sziklára épült. Annak is nekifeszült, éppúgy, mint a homokra épült háznak. Azonban a homokra épült ház összedőlt, a sziklára épült megmaradt. Ilyen a keresztyén élet is. Az élet viharai nem kerülnek el bennünket pusztán azért, mert keresztyének vagyunk. Sőt sokszor keményen az életünknek feszülnek. Azonban az az élet, amelynek a Kőszikla, azaz Jézus az alapja, túléli a vihart, és állva marad, míg a homokra épült, a Krisztus nélküli élet, összeomlik. Voltak próbatételek az életünkben, jelenleg is vannak, és sajnos a jövőben sem lesz ez másként, de ne féljünk, mert Megváltó Urunk előre felkészített minket. Bízzunk Benne még a legnagyobb sötétségben is, mert Ő győzött, és Általa mi is győzünk. 

Forrás: Mai Ige és gondolat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése