2021. december 25., szombat

Bob Gass: A karácsony Krisztusról szól!




„ Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt.” (Máté 2:11) 

        A legszerényebb körülmények között született, az ég mégis tele volt angyalok énekével. Egy istállóban jött a világra, egy csillag mégis odavezette több ezer kilométerről a gazdagokat és nemeseket, hogy imádják őt. Születése ellentmondott az élet törvényeinek, halála pedig ellentmondott a halál törvényeinek; nincs nagyobb csoda, mint az ő születése, élete, halála, feltámadása és tanításai.  

       Nem volt gabonaföldje és halastava, mégis megvendégelt ötezer embert, és még maradt is a kenyérből és a halból. Soha nem ment végig vörös szőnyegen, de járt a vízen, és az megtartotta. Kereszthalála a legnagyobb igazságtalanság volt, de Isten szemszögéből nézve kisebb ár nem lett volna elég megváltásunkra. Amikor meghalt, kevesen gyászolták, Isten azonban fekete lepellel takarta el a Napot. Akik megfeszítették, nem remegtek attól, amit tettek, a föld viszont megremegett alattuk.  

       A bűn meg sem érintette. A romlás nem kerítette hatalmába testét. A talaj, melyet vére festett vörösre, nem követelhette porát. Három évig hirdette az evangéliumot. Nem írt könyvet, nem volt főhadiszállása, és nem alapított semmilyen szervezetet.  

       Kétezer évvel később mégis ő az emberiség történelmének központi alakja, minden igehirdetés örök témája, a korok fordulópontja és az emberiség egyetlen megváltója.  

       Az ünnep és ajándékozás napjaiban csatlakozzunk a bölcsekhez, akik „leborulva imádták őt”! Ne feledjük: a karácsony Krisztusról szól!

Forrás: Mai Ige

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése